ONZE DIENSTEN

Administratiekantoor IBB Administratie & Belastingen is opgericht in 2013 en is per 1 april 2018 verhuisd naar een grotere kantoorruimte aan de zwartbroekpoort 2 te Roermond. In een korte tijdsbestek is Administratiekantoor IBB Administratie & Belastingen gegroeid als dienstverlener voor het midden en kleinbedrijf in Limburg en Noord Brabant. Vanaf de start van de onderneming heeft Administratiekantoor IBB Administratie & Belastingen zich ingezet op de persoonlijke relatie met haar klanten. De werknemers van Administratiekantoor IBB Administratie & Belastingen zijn makkelijk te bereiken via verschillende communicatie kanalen. De drempel om ook gebruik te maken hiervan is binnen ons kantoor ontzettend laag. Wij spreken de taal van de ondernemer.

Administratiekantoor IBB Administratie & Belastingen biedt advies, verwerkt de financiële administratie, maakt de belastingaangiften en biedt juridische ondersteuning aan haar klanten. Administratiekantoor IBB Administratie & Belastingen biedt ondernemers de kans om te groeien als ondernemer en bedrijf. Uiteindelijk is een lange en duurzame relatie het ultieme doel van ons kantoor. De diensten die ons kantoor aanbiedt zijn als volgt:

Advisering:

• Managementadvies
• Bedrijfseconomisch advies
• Bedrijf strategisch advies
• Subisidie advies
• Fusie en overnamen
• Financieringsadvies
• Internationale ondernemingsadvies

Boekhouding en belastingen:

• Samenstellen en controleren jaarrekeningen
• Controleren en bijhouden financiële administratie
• Salarisadministratie
• Online boekhouding
• Loonbelastingen
• Omzetbelasting aangiften
• Dividendbelasting
• Vennootschapsbelasting

Juridisch advies

• Opstellen en controleren van overeenkomsten
• Juridisch advies

Administratie & Boekhouding / Loonadministratie.

Wij houden de financiële administratie bij. Wij stellen uw maandelijkse / kwartaal BTW aangifte op. Wij maken uw IB/VPB aangiften op en controleren eventuele aanslagen. Administratiekantoor IBB Administratie & Belastingen verzorgt de communicatie met de belastingdienst. Onze boekhouders verzorgen de loonadministratie. Kortom wij verzorgen alle verplichtingen die u heeft naar de belastingdienst

Starters-begeleiding

Beginnende ondernemers zitten met veel vragen. Wij helpen startende ondernemers op weg en beantwoorden of bevestigen de vragen die de ondernemer heeft. Indien nodig verzorgen wij de advisering en ondersteuning bij het opstellen van een ondernemingsplan. Administratiekantoor IBB Administratie & Belastingen kan helpen bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, het kopen van domeinnamen, het huren van vastgoed en dergelijke. Wij helpen bij de opzet van de financiële administratie en voorzien starters met sjablonen. Een startende ondernemer krijgt standaard 1 jaar gratis ondersteuning van Administratiekantoor IBB Administratie & Belastingen. Het is voor startende ondernemers belangrijk zich tijdig en volledig te laten informeren voor het aangaan van contracten. Uw boekhouder kent de ins en outs van het zakenleven en kan u adviseren tijdens de onderhandelingen, dit is voor de lange termijn meestal de juiste route voor startende ondernemers.

Opmaken ondernemingsplan / financieringsplan

Voor ondernemers die nog in de oriënterende fase zitten kunnen wij een traject opzetten waarbij wij samen met de ondernemer een ondernemingsplan en/ of financieringsplan opzetten. Samen met de ondernemer bekijken we rechtsvormen en adviseren de ondernemer. Wij brengen de markt in beeld en onderzoeken de slagingskansen. Aanvragen ondernemersfinancieringen. Voor onze klanten gaan wij op zoek naar de meest gunstige financieringsproducten. Wij verzorgen het voortraject en communiceren de cijfers met de partijen en de ondernemer. Administratiekantoor IBB Administratie & Belastingen kan de aanvraag en toetsing verzorgen op verzoek van de ondernemer.

Aanvraag subsidies

Veel ondernemers komen in aanmerking voor subsidies. Administratiekantoor IBB Administratie & Belastingen kan voor ondernemers een subsidiecheck doen op lokaal, provinciaal en nationaal niveau. Voor subsidies op Europees niveau kunnen wij u doorverwijzen naar onze collega’s.

Juridisch advies / Aanvraag vergunningen.

Ons kantoor is het adres voor juridische kwesties. Wij kunnen u ondersteunen bij het opzetten van een VOF of een B.V., het opmaken en toetsen van algemene voorwaarden, het aanvragen van omgevingsvergunningen voor uw onderneming etc. Indien nodig verwijzen wij u door naar advocaten kantoren wij mee samenwerken. Ons kantoor helpt bij het opstellen van vergunningsaanvragen, wij stellen de aanvraag op, dienen deze in en volgen de uitslagen.

Bedrijfsovernames

Ons kantoor helpt u bij het overnemen van een bestaand bedrijf. Wij inventariseren het bedrijf, maken een verslag op en geven een taxatie van het betreffende bedrijf. Onze medewerkers nemen indien gewenst plaats aan de onderhandeltafel en voorzien u direct van advies. Bij overnames is het belangrijk u tijdig en juist te laten informeren. IBB Administratiekantoor voorziet u van de juiste onderhandelstrategieën.

Tech Start-Ups

Ondernemers met een innovatief technisch achtergrond helpen wij bij het opzetten van een ondernemings- en financieringsplan. Wij denken mee met de ondernemer over kansen, bedreigingen voor de korte en lange termijn. Voor deze groep ondernemers kunnen wij een speciale financieringstraject starten via private investeerders.